Art of CGI  29 Mart 2018   Ana Sayfa/Yazılım  

ZBrush 2018 Sürümüne Merhaba

6 sene önce

Pixologic, endüstri standardı dijital heykeltraş yazılımının en son güncellemesi olan ZBrush 2018’i piyasaya sürdü ve kardeş ürün Sculptris’in dinamik mozaik sistemini entegre etti.

Kayıtlı kullanıcılar için serbest olan sürüm, Gizmo 3D evrensel manipülatör sistemini 27 ayrı deforme ediciyi kapsayacak şekilde genişletti ve artık ZBrush 5 yerine yıllara göre olacak sürümleri kullanacak. ZBrush 4R8 den sonraki ilk güncelleme olan bu sürümle birlikte firma ZBrush 2018 ismiyle kullanıcılarına merhaba dedi.

Bu sürümdeki bir diğer yenilik mevcut DynaMesh sisteminden farklı olarak, bir modelin kabalaştırılması için tasarlanmamıştır: kullanıcıların örgüleri yeniden gözden geçirmek zorunda kalmadan basit ilkellerden ayrıntılı bitmiş heykeller oluşturmalarını sağlıyor olması.

Gizmo 3D manipülatör artık yeni Project Primitive aracı da dahil olmak üzere 27 deformeri destekliyor oluşu. Bazı önemlileri ise şu şekilde. Ölçekleme, Eğme, Şişirme, Remesher, Bevel, Kıvrımlaştırma, Düzleştirme ve Offsetleme sayılabilir. Tam özellik listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Birde şunu belirtelim, yeni bir deformer olan Project Primitive: “tam oluşturma ve değiştirme aracı”. şeklinde adlandırılabilir. Kullanıcıların, yüzeyi deforme ederek çalışma alanına küreler veya küpler gibi 3B primitifleri yansıtmak suretiyle bir mesh modifiye etmelerini sağlar. Daha sonra görünmez hale gelen primitifler ile çok hızlı şekilde kafes görüntüler elde edebilirsiniz.

Diğer tüm ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir