Art of CGI  14 Şubat 2018   Ana Sayfa/Oyun & Sinema  

Ne! Excel ile 3D Oyun mu? Yapmışlar

6 sene önce

Yeni bir gerçek zamanlı proje zor bir soru ile başlar: Hangi 3D motoru kullanacaksınız? Her zamanki adaylar vardır, Unreal ve Unity; Belki Lumberyard ve Cryengine yada Excel 😀

Bir zamanlar “belirli bir hesaplamanın herhangi bir programlama dili, hatta elektronik tablo formülüyle elde edilebileceğini” söyleyen bir bilgisayar bilimi öğretmeninden esinlenilerek C Bel’in (Geliştirici) yaptığı budur.

Doom.xls, gerçek zamanlı ışın izleme, oklüzyon hesaplama ve daha fazlasıyla sonsuz sayıda prosedürel labirentleri üretebilen yalnızca Excel formüllerini kullanarak oluşturulan bir 3B oyunudur.

Bu dosya ile aşağıdaki işlevleri de içeren yalnızca excel formülünü kullanarak bir 3B oyun motor hakkında yapabilecekleriniz
– sonsuz prosedürel oluşturulan labirent haritası
– gerçek zamanlı ışın izleyici
– oklüzyon hesaplama
– temel aydınlatma
– aydınlatıcı ve hesaplayıcı gölgelendirici
– doğal displacement motoru

Biraz eğlenceli vakit geçirmek isterseniz ayrıntılara ve kısayollara buradan ulaşacağınız sayfada files bölümünden (File without vba) xls dosyasını indirebilirsiniz. Direk oyunu oynamak isterseniz 😀 files bölümünden 2. sıradaki dosyayı indirip screen bölümüne geçerek kısayollar ile sonsuz üretilen labirentte harekete başlayabilirsiniz.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir