Art of CGI  12 Ocak 2018   Ana Sayfa/Teknoloji  

Meltdown ve Spectre’ye Karşı İşlemcinizi Kontrol Edin

6 sene önce

Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker programıyla, bilgisayarınızın Meltdown ve Spectre adlı işlemci açıklarına karşı savunmasız olup olmadığını öğrenin.

Son 10 yılın Intel işlemcilerinde ortaya çıkan bir açık, kritik bilgilere kolayca ulaşılmasına neden oluyor. İşin daha kötü tarafı ise güncelleme sonrasında yüzde 30’a varan performans düşüşü olacağını duymuşsunuzdur. Bu açık ile teoride işlemcinin çekirdeğine kadar inerek kritik verilere erişebilmesine sebep olacak.

Intel işlemcileri bu açıktan etkileniyor. Microsoft’un Insider programına yamayı yayınladığı belirtiliyor. Linux da bir yama hazırlamış durumda. AMD’nin herhangi bir x86 işlemcisi bu açıktan etkilenmediğini de belirtelim.

Siz de bu güncellemeler beni etkiliyor mu etkilemiyor mu diye merak ediyorsanız Ashampoo Spectre and Meltdown CPU Checker isimli küçük ve daha da önemlisi ücretsiz bir yazılımla sisteminizin her iki işlemci açığına karşı savunmasız olup olmadığını hemen öğrenin.

Yazılım sadece Windows sistemlere özel, yazılımı buradan indirebilir ve ne yapmanız gerektiği ile ilgili bazı açıklamalara ulaşabilirsiniz.

Kontrol sonucu herhangi kırmızı uyarı alırsanız endişe etmeyin. Şimdilik, herhangi bir Spectre / Meltdown tabanlı saldırı bildirilmedi. Sisteminizi her zaman güncel tutmayı unutmayın. Donanımlarla ilgili sorunlar olsa da, üreticiler bu güvenlik açıklarını gidermek için yazılım yamalarını devreye sokuyorlar.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir