Art of CGI  30 Ocak 2018   Ana Sayfa/Yazılım  

Hızlı, Eğlenceli ve Samimi Yeni Modelleme Yazılımı

6 sene önce

Rocket 3F (fast, fun and friendly) ismindeki 3F harfi gibi olduğunu iddaa eden yazılımcılar Andrei Sarmadac ve Kun Shi’nin 3D sektörüne yeni kazandırdıkları bir modelleme yazılımıdır.

Geliştiriciler yeni ve çokgen ve alt bölüm yüzey modelleme uygulaması olan Rocket 3F’yi , konsept sanatçılarına ve tasarımcılara klasik DCC yazılımına kıyasla 3D modellemeye daha sezgisel bir yol vermesi için çıkarmışlar.

Son derece hızlı bir modelleyici olarak tanımlanan Nvil yazılımının evrim geçirmiş hali olan Rocket 3F, Nvil’in eşsiz özelliklerinden bazılarını korumak istiyor. Bildiğiniz üzere Nvil esnek bir yapıya sahip olmasına rağmen çok uzun kurulum süresi ile insanı biraz çileden çıkartıyordu.

Aşağıdaki videodan Andrei’nin Rocket 3F nedir ne değildir hakkındaki açıklamasını izleyebilirsiniz.

Rocket 3F, bir sahne hiyerarşisi, esnek arayüzü ve Boolean fonksiyonu da dahil olmak üzere, çokgen ve alt-D geometrileri oluşturmak ve düzenlemek için standart bir temel araç yelpazesi içerir. Ayrıca modelleri siluet modunda görüntülemek için konsept tasarımında kullanışlı görünen seçenekler de bulunmaktadır.

Rocket 3F, sezgisel NURBS modelleme yazılımı MoI, heykel ve retopoloji aracı 3D-Coat ve Luxion’un KeyShot oluşturucusu için hazır köprüleme aracı ile birlikte gelmektedir.

Yazılımın Youtube hesabına buradan ulaşarak eğitim videolarını izleyebilirsiniz. Eğer yazılımı kullanıp beğenirseniz birde geliştiriciler sizin için dark tema yayınlamış. Buradan edinebilirsiniz.

Dün itibariyle yazılım büyük bir güncelleme alarak hem organik modellerin temel serbest biçimli heykellerini yapmak için hem de en zorlu modelleri ayarlamanın hızlı bir yolu olarak yeni bir fırça araçları seti eklendi. Ayrıca ZBrush kullanıcılarına aşina olana benzer şekilde çalışan ve gerçekçi görünümlü işler üretmenin hızlı bir yolunu sağlayan MatCap malzemeleri için destek de bulunmaktadır.

Dün ki güncelleme ayrıca, kullanıcıların ızgara çizgiler çizerek çokgenler oluşturmasına olanak tanıyan bir çizim aracını da ekliyor. Maya’nın Quad Draw aracına benzer şekilde mevcut yüksek çözünürlüklü modelleri retopologize etmek için de kullanılabilecek olan özelliği ve daha bir çok yenilikleri ile yazılıma bir şans vermeye değer mi?

Eğer değer düyorsanız yazılım, ticari olmayan kullanım için ücretsizdir ancak her ay aboneliğinizi yenilemeniz ve 10 saniyelik bir açılış ekranını beklemelisiniz. E o kadar bekleyin artık 🙂 Buradan üye olup ücretsiz sürümü edinebilirsiniz. Hadi kolay gelsin.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir