Art of CGI  19 Ocak 2018   Ana Sayfa/Oyun & Sinema  

Blueprint Nedir? Yenir mi? İçilir mi?

6 sene önce

Unreal Engine piyasada bulunan diğer, Unity, Lumberyeard, CryEngine gibi bir oyun motorudur. Oyun yapımı için geliştirilmiş bir program olsa da son zamanlarda iç mekan mimari animasyon ve görselleştirme için sıkça kullanılmaya başlandı.

Blueprint ise, Unreal Engine 4 programının görsel programlama alanıdır. C++ yazılım dilinin bir anlama görsel olarak programlama arayüzü diyebiliriz. Hem oyun olsun hem mimari görselleştirme tüm işlerinizde etkileşimli işlerimiz için Blueprint’e başvurarız. Oyuncu kontrolleri, sağlık sistemi, silahlar, kapılar ve aklınıza gelebilecek her türlü oyunu oluşturan elementler gibi bir sürü şey BP üstünden yapılmaktadır.

Örneğin oda içindeki ışıkların bir tuşla açılıp kapanması yada bir kapının açılması kapanması gibi işler için Unreal arka tarafta bazı kodlamalar ile bunu yapmaktadır. Blueprint programlama mantığı ile aynı şekilde çalışmaktadır. Unreal Engine ve Unity arayüzünde 2D/3D oyunlar ve mimari görselleştirme konularında zaman zaman makaleler ve eğitsel videolar eklemeye devam edeceğiz.

Youtube üzerinde düzenli olarak Unreal dersleri hazırlamaya başlayan Unreal Engine Log kanalına ait temel seviyeden başlayan dersler için kanalı buradan ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca kanalı beğenip destek olmanız eğitimci için çok güzel bir teşvik olacaktır. Şimdiye kadar eklenen kanala ait BP derslerini aşağıdan sırası ile izleyebilirsiniz.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir