Art of CGI  15 Aralık 2017   Ana Sayfa/Oyun & Sinema  

Stingray Oyun Motoru İçin Yolu Sonu

6 sene önce

Unreal, Unity, CryEngine gibi indie oyun geliştirme piyasasında oldukça popüler olan oyun motorları arasına geçen yıl Amazonun Lumber Yard’ı ve Autodesk’in Stingray’de katılmıştı.

Bugün gelen üzücü habere göre Stingray’in artık ayrı bir ürün olarak satılmayacağını açıkladı. 8 Ocak 2018’den itibaren, kullanıcılar yeni lisansları yenileyemeyecek veya satın alamayacak. Ancak fonksiyonellik olarak 3ds Max ve Maya LT’ye dahil olmaya devam edecektir. Bu güvenceye rağmen, Stingray’in geleceği belirsizdir. Autodesk’in “Şu an için Stingray, Maya LT’ye dahil olmaya devam edecek ancak artık geliştirilemeyecek” konusundaki SSS bölümüne göre 3DS Max’e de dahil olmaya devam edecek, ancak geliştirme durdurulcak mı açıkça belirtilmiyor.

Autodesk, Unity ile Unreal Engine’in egemenliğinin bu kararı almalrında etkili olduğunu söylüyor. Ayrıca bildiğiniz üzere Unity ile yaptıkları yakın işbirliğide Autodesk’in gerekçeleri arasında. SSS’de Unity ve Unreal’in geliştiricilerin yararlanacak kapsamlı içerik ve kaynak ekosistemi oluşturduklarını belirtiyorlar.

Autodesk kendi alternatifimizi geliştirmeye çalışmak yerine Unity ve Unreal Engine ile daha yakından çalışarak müşterilerimize daha iyi hizmet edebileceğimizi düşünüyoruz açıklamasını yaptı. Gayet yerinde bir karar. Konu hakkındaki gelişmeler zaman zaman sitemizde olacaktır.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir