Art of CGI  16 Kasım 2017   Ana Sayfa/Yazılım  

SketchUp 2018 İçin V-Ray 3.6 Yayınlandı

6 sene önce

SketchUp 2018 için V-Ray 3.6 dün itibariyle yayınlandı. Mimarların ve tasarımcıların SketchUp’ın kullanım kolaylığını ve hızlı modelleme özelliklerini sevdiği aşikar. Chaos Group’ta mimari görselleştirme alanında en çok tercih edilen SketcUp için yeni özelliklerle dolu V-Ray 3.6 sürümünü yayınladı ve yeni sürümü full özellikleriyle 1 ay ücretsiz duruma getirdi.

SketchUp ile V-Ray ortaklığı yazılımın Trimble firmasına geçtiği tarihe dayanıyor. Yeni sürümdeki özelliklerin tanıtılacağı ücretsiz web seminerine buradan kayıt olarak, yeni vray sürüm hakkında malumat edinebilirsiniz.

Bu sürüme ait bazı yeni özellikler: Güçlü gerçek zamanlı render işleme özelliği ve yeni eklenen hibrit (CPU+GPU) render oluşturma. Ayrıca  NVIDIA CUDA üzerinde çalışan V-Ray GPU’ya displacement map ve sss materyal özelliği, eklendi.

SketchUp görünüm ekranından çıkmadan V-Ray görüntülerinizi anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. SketchUp’ın arayüzü için daha sade hale getirilen V-Ray ile çalışmanızın istediğiniz bölümünü render region özelliği ile anlık olarak hesaplatabilirsiniz.

4K monitörler içinde destek eklenen yeni sürümde dokularınızı, IES dosyalarınızı ve proxy dosyalarınıza tek bir yerden erişim sağlayabilirsiniz. Ve bu sürümün en güzel yeni özelliği ise sahneniz de ki ışıkları analiz etme ve önemli olanları önceliklendirme diyebiliriz. Bu sayede sahnenizin oluşturma sürelerinizi% 700 oranında kısaltılabilmektedir.

VRscans kütüphanesi ile uyumlu hale getirilen yeni sürüm ile birlikte şu anda kütüphanede bulunan 600’den fazla fotogerçekçi materyale tek bir yerden ulaşabilirsiniz. Nedir bu VRscans derseniz buradaki yazımızda ayrıntılı şekilde anlatmıştık.

Aşağıdan bu sürüme ait daha bir çok yeniliğin anlatıldığı videoyu izleyebilirsiniz.

 

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir