Art of CGI  31 Aralık 2017   Ana Sayfa/Oyun & Sinema  

Sanat ve CG: Vincent’ı Sevmek

6 sene önce
Bu haftanın vizyon filmi önerisi “Loving Vincent” Türkçe ismiyle Vincent’ı Sevmek. 6 yıllık hazırlık sürecinden geçen film için 125 farklı ressamın 65.000 yağlı boya eser çizdiğini de belirtelim.

 

Film boyunca izlediğimiz her kare Van Gogh tarzıyla oluşturulmuş ve ressamın sanatına hakim olanlara filmdeki karakterler ve mekanlar da tanıdık gelecektir zaten. Film ressamın hayatına ve sanatına bir yolculuk niteliğinde.

Van Gogh bilmeyenler için kısa bir not: Batı dünyası sanat tarihinin en tanınmış ve en etkili şahsiyetlerinden biridir. On yıldan biraz fazla bir süre içinde aralarında 860 yağlı boya tablonun da olduğu 2.100 kadar resim ve çizim çalışması üreten Hollandalı ressamdır. Filmin Türkçe altyazılı fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

6 senelik kolektif bir sürecin ürünü olan filmin sahnelerinin hepsi Van Gogh’un 130 farklı tablosundan yola çıkarak resmedilmiş bir animasyon film sizi bekliyor. Saniyede 12 farklı yağlı boyanın gösterildiği sahnelerde ressama ithafen sarı tonlar hakim. Yapım sürecini ayrıntılı olarak görebilceğiniz aşağıdaki video ise tam size göre.

Filmin kısaca konusu ise şöyle: 27 Temmuz 1890 tarihinde, Pazar günü… Hollanda’lı ressam Van Gogh bir tarlada (resim çizerken) kendisini tabancayla vurdu. Ve yaralı halde odasına döndü. Fakat 2 gün sonra yaşamını kaybetti. Hikaye, Vincent Van Gogh’un ölümünden bir yıl sonrasında geçer.

Van Gogh’un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. Van Gogh’un Fransa, Auvers’te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. Van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu Van Gogh’un ağabeyi Theo’ya götürmeye razı gelir. Ve olaylar başlar. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan’da yer ala stüdyoyu ziyaret eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi. Bu filmde Van Gogh’un etkileyici resimleri kadar tutkulu ve talihsiz hayat hikayesi ile gizemli ölümünü de izleme olanağı bulacaksınız.

Filmin en iyi animasyon film dalında Oscar adaylığı kesin gibi. Eleştirmen birliği ödüllerinde de bir çok adaylık elde etse de bildiğiniz üzere ödüller genel olarak Pixar filmi Coco’ya gitmişti. Buna rağmen film dünya genelinde şimdiden 8 ödül kazanmış durumda. Ayrıca film Avrupa Film Ödülleri’nde en iyi animasyon film ödülünün de sahibi.

Ülkemizde sadece 27 kopyası dağıtılan ve 6 şehirde vizyona giren film izlemek için seans bilgileri burada. Geçen haftaki vizyon film önerimiz ve ayrıntılar ise burada. İyi seyirler.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir