Art of CGI  8 Aralık 2017   Ana Sayfa/Eğitim  

Maya MEL ile Script Programlama Öğreniyoruz

6 sene önce

Maya üzerine uzmanlaşmak ve iş sürecinizi hızlandırmak için Autodesk Maya için en büyük yardımcınız Python yada MEL script kodlamadır.

3ds Maxin Maxscripti, AutoCAD’in Autolispi, Cinema 4D’nin C.O.F.F.E.E. scripti gibi Maya’nın da MEL’i vardır. Tabi bu yazılımlar için Python’da bir alternatif. Bu scriptler de amaç komutlarla gidilemeyen yerlerde kullanıcının scripte başvurmasıdır.

CG Anatolia Youtube kanalı sahibi, karakter rigleme ve animasyon alanında uzman Alican Saygın tarafından ücretsiz MEL kursu yayınlandı. İlk dersi aşağıdan izleyebilir diğer dersler için Alican Saygın’ın Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz. Bu arada kanalı beğenmeyi unutmayın. 🙂

Ayrıca web programlama ile ilgileniyorsanız MEL kullanım ve yapı olarak PHP ye oldukça benzediğini hatırlatalım. Çünkü değişken tanımlama ve kullanmasının her ikisinde de $ simgesi ile başlamasıdır ki bu işlem programlamada en fazla yapılan iştir.

Ayrıca CG artist ve karakter animasyonu ustası Alican Saygın’ın vimeo hesabına buradan ulaşabilir 2017 showreel’ını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir