Art of CGI  14 Eylül 2017   Ana Sayfa/Sektörel  

CG mi? Gerçek mi? Saya Hakkında Merak Edilenler

7 sene önce

Toei Animasyon Enstitüsün’den mocap teknolojisi yardımıyla canlandırılan Saya’nın güncellenmiş sürümüne göz atın.

Ekim 2016’da Japon 3D sanatçıları Yuka Ishikawa ve Teruyuki Ishikawa ikilisinden çok ilginç bir proje hakkında bilgi aldık. Projenin ismi SAYA. Artistlerin kendilerinin ‘sanal insan’ olarak adlandırdıkları hiper-gerçekçi bir 3D karakter üzerine modern bir yaklaşım SAYA için güncellenmiş yeni bir video yayınladılar.  sonunda,

Burda da Saya’nın 2015 yılındaki halinin animasyonunu izleyebilirsiniz.

Saya’nın karakter tasarımı daha önce gördüklerimize benzese de, animasyonlar onu başka bir seviyeye taşıyor. Buradaki animasyonlar Hareket Yakalama Uzmanı olarak görev yapan Kanaya Mikii ve Hiroki Kinoshita tarafından hazırlandı. Şirket Zukun Labs, bu proje ile birlikte Toei Animasyon Enstitüsüne çok yardımcı oluyor. Hareket yakalama için oldukça karmaşık benzersiz ekipmanı kullanan sanatçılar Dynamixyz Performer 2 SV sistemini de kullandıklarını belirttiler.

saya resim

saya resim

saya resim

saya resim

CGWORLD aslında bu animasyonun üretimi ile ilgili ilginç bir makaleye sahip, ancak ne yazık ki hepsi Japonca. İş akışının bazı ayrıntılarını anlamamıza yardımcı olabilecek iyi Japoncası olanlar varsa yorumda belirtebilirler.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir