Art of CGI  20 Ekim 2017   Ana Sayfa/Sektörel  

CG Sektörünün Ekim 2017 Özeti

7 sene önce

Ekim ayına ait gerek sitemizde yayınlanan gerekse yayınlanmayan haber, eğitim ve sektörel gelişmeler kısa özetler halinde gün geçtikçe eklenmektedir.

Mackevision Firması Japonya’da Yeni şubelerini açtılar: Mackevision, 1994 yılında kurulan Stuttgart merkezli CG şirketi olup Münih, Hamburg, Birmingham, Floransa, Detroit, Los Angeles, New York, Pekin, Seul, Tokyo ve Singapur’daki şubelerinde 500’den fazla kişiyi istihdam etmektedir.
…………

Photoshopta 360 Derece Fotoğraflar Artık Düzenlenebilecek. Bu haftaki Adobe Max etkinliğinde duyurulan ve Creative Cloud 2018 ile beraber gelecek Adobe Photoshop CC 2018 ile beraber artık 360 derece fotoğrafları açabilir, düzenleyebilir ve yine 360 derece fotoğraf olarak kayıt edebilirsiniz.
…………

2D ve 3D yi Birleştiren Grafik Tasarımcıların Yeni Gözdesi Dimension CC Creative Cloud 2018 de: Adobe, “3D uzmanları değil grafik tasarımcıları” hedef alan 3D varlıkları 2D görüntülere dönüştürmek ve birleştirmek için yeni bir V-Ray destekli Dimension CC’yi piyasaya sürdü.

…………

Adobe Gelirlerini Arttırdı:  Adobe MAX kullanıcı konferansında CEO’su Shantanu Narayen Adobenin 2018 yılı mali hedeflerini açıkladı ve gelecek yıl için 8.7 milyar dolar gelir elde etme hedefinde olduğunu belirtti. Şirket yüzde 20’lik bir gelir ve yüzde 30’luk bir kazanç artışı ön görüyor.
…………

Hem Çizim Tableti Hem de Dünyanın En Güçlü Mobil İş İstasyonu: Ekran ile klavye bölümü birbirinden ayrılan HP ZBook x2, gücünü 4.2 Ghz hızında çalışan Intel Kaby Lake-R 8. nesil i7 işlemcisinden alıyor. 32GB RAM’e ve 2 TB HP Z Turbo Drive SDD sahip cihazda Nvidia Quadro M620 ekran kartı kullanılmış. Ayrıntılar burada
…………

Adobe’den Bilinmeyen Fontlara Yapay Zekalı Çözüm: Beğendiğiniz afiş veya posterde tasarımcının kullandığı yazı tipini bulmak istediğiniz zaman bu olay bir kabusa dönüşebilir. Ve o zamanlarda WhatTheFont! gibi yardımcı araçlara başvuruyoruz. Veya deneme yanılma yöntemiyle sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak Adobe CC 2015 sürümünden sonra Adobe Typekit, ile bunu çok basit hale getirmişti. Şimdi de Sensei Yapay Zeka platformu ile Adobe o yazı tipini kitaplığındaki mevcut bir yazı tipi ile eşleştirmeye başladı. Yine yeni sürümü bekleyecek olsak ta bir çok grafik tasarımcı için çok önemli bir gelişme.
…………

Yapısal Çelik Günü 26 Ekim’de: Yapısal çelik sektörünün 18. buluşması 26 Ekim’de İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşecek. Sektördeki tüm gelişmeleri, yeni teknolojileri, istatistikleri, çelik yapılar hakkında her şey burada olacak. SCIA Engineer ve IDEA StatiCa yazılımlarıyla FGA Mimarlıkta etkinlikte olacak.

…………

Substance Designer 2017.2 Güncellemesi Bugün İtibariyle İndirilebilir Durumda: Allegorithmic, en son güncellemesini, materyal yazma yazılımı olan Substance Designer’a sundu. Blog yazısı, sürümün ‘Sonbahar 2017’ güncellemesi olduğunu belirtsede, normalde 2017.2.0 sürümü olarak geçiyor. Firmanın sitesinden ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
…………

Tarihin İlk Robot Dövüşüne Hazır mısınız? Japon Kuratas ile Amerikan MK .III (Eagle Prime) tarihin ilk robot dövüşünü gerçekleştirdi. Karşılaşmanın galibi Amerika olurken ayrıntılar ve maçı izlemek için buyurun
…………

Topluluk Simülasyonları için Golaem’e Rakip Yeni Uygulama Atom Crowd: Toolchefs, Maya ve Houdini arasında birlikte çalışabilen ve RenderMan, V-Ray ve Arnold ile uyumlu yeni bir kalabalık simülasyon aracı olan Atoms Crowd’u piyasaya sürdü. Yazılım Golaem ve Miarmy mantığında çalışan ama bunlardan farklı oalrak Houdini desteği sunan yeni bir yazılım. Ayrıntılar için geliştiricinin sitesi burada

…………

12 TB Barracuda ile Sınırları Zorlayın: Yılların lider hafıza üreticisi Seagate tarafından 7200 devir/dakikalık disk BarraCuda Pro’yu piyasadaki en hızlı 12 TB’lik masaüstü diski olarak piyasada satışa sunuldu. 5 yıllık garantiyle gelen disk bir çok CG artist ve tasarımcının arşivleyeceği veriler için yanından hiç ayırmayacağı kesin.

Sosyal medya hesaplarınızda beğendiğiniz içerikleri paylaşarak Türkiye’nin alanında tek olan sitemize destek olabilirsiniz.

 

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir