Art of CGI  14 Aralık 2017   Ana Sayfa/Teknoloji  

BMW mi? iMac mi?

6 sene önce

Apple tarafından Haziran ayında düzenlenen WWDC 2017 etkinliğinde duyurusu gerçekleştirilen iMac Pro uzun bir bekleyişin ardından nihayet satışa sunuldu.

Sektördeki herkes için hızlı render büyük istek. Bunun içinde Intel Xeon tarzı iş istasyonu toplama sistemler yada Hp, Dell, Boxx gibi iş istasyonu tercihleri kullanıyoruz. Birde AMD tarafında Epycn çözümleri var ama ülkemizde neredeyse hiç kullanılmıyor.

Apple kullanıcıları için ilk Xeon işlemcili olan bu ürün fiyatı ile özellikle ülkemizde bulunan kullanıcıları üzeceğini şimdiden belirtmek isteriz. Bugüne kadar satışa sunulan en güçlü Mac olarak lanse edilen bilgisayarın ülkemiz başlangıç fiyatı 26.999 TL iken en üst donanıma sahip olan versiyonuysa 68 Bin TL. Kur farkından dolayı oldukça yüksek fiyatlara ulaşan tepe model fiyatı ile şu an 2013 bir BMW 1.16 alınabiliyor 😀

18 çekirdeğe kadar Intel Xeon işlemci seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkan bilgisayarın çalışma frekansı 4.2 GHz’e kadar yükselebilirken frekans hızı bakımından PC platformlarında ki Xeonlara kıyasla daha iyi performans gösteriyor diyebiliriz.

128 GB’a kadar ECC RAM ve opsiyonel 4 TB’a kadar SSD depolama alanı olan Mac te Radeon Pro Vega 64 grafik kartı yer alıyor. Buda CUDA teknolojisini kullanan GPU render motoru kullanıcıları için sıkıntı oluşturacağa benziyor.

Uzay Grisi renginin ön plana çıktığı bilgisayar iş istasyonu tercih edecek olanlar için oldukça lüx bir çözüm. Daha önce buradaki haberimizde Mac in test sonuçlarını paylaşmıştık.

Aşağıdan İngilizce dilinde inceleme videosunu izleyebilirsiniz.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Etiketler: , ,
Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir