Art of CGI  1 Aralık 2017   Ana Sayfa/Sektörel  

Autodesk’te Üzücü Gelişmeler

6 sene önce

Şirket sürekli yazılım lisanslarının satışından kiralık satışlara geçiş modeline sürdürdüğü için Autodesk, iş gücünün% 13’ünü işten çıkaracak. Toplamda 1150-1200 kişinin işten çıkarılması beklenirken bu süreç 2 yıl içinde işleyecek ve küresel çapta olacak.

Bu gelişme şirketin üç ayda bir yatırımcılarla yaptığı konferans görüşmesi sırasında bu hafta başlarında açıklandı. Autodesk’in 925 çalışanını işten çıkardığı 2016’da olduğu gibi, “abonelik geçişini tamamlama, şirketi dijitalleştirme ve üretimi yeniden planlama” gibi uzun vadeli hedeflerini finanse etmek için kesintileri gerçekleştirdiği açıklandı.

CEO Andrew Anagnost, işten çıkarmaların, “masrafları önemli ölçüde düşürme ihtiyacından ziyade” gelişen stratejimizi desteklemek için gerekli olduğunu açıklarken bu yine de şirketin kâr etmesi anlamına gelmiyor. Çünkü şirket geçtiğimiz son çeyrekte 120 milyon dolar net zarar açıklamıştı.

Bu sektörde olan herkesi bir şekilde ilgilendiren, yazılımları ile sektöre yön veren firmalardan olan Autodesk hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

İçeriği Sosyal Medyada Paylaşmak İster misiniz?

Etiketler:
Art of CGI Yazar Notu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir